Natuurbrandpreventie

Natuurbrandpreventie

Verklein de kans op een onbeheersbare brand

Natuurbrandpreventie is een belangrijk onderdeel geworden van de werkzaamheden van de moderne bos- en natuurbeheerder. Er kan vanuit het beheer veel worden ondernomen om de kans op een onbeheersbare brand sterk te verkleinen. Een gedetailleerde gebiedsanalyse is de basis om in te schatten welke terreinen de meeste risico’s lopen op een natuurbrand. Borgman Beheer Advies heeft veel ervaring met het uitvoeren van dergelijke gebiedsanalyses en het opstellen van een operationeel preventieplan.

Risico’s inschatten

Het inschatten van de natuurbrandrisico’s is voortdurend onderhevig aan veranderingen. In een operationeel preventieplan worden maatregelen voorgesteld om het risico voor de korte termijn te verlagen. De belangrijkste risico’s liggen bij die locaties waar relatief veel mensen verblijven, waar mensen niet altijd even mobiel zijn of zich niet zelfstandig kunnen verplaatsen uit een risicogebied. Bekende voorbeelden zijn zorginstellingen, campings en recreatiebedrijven.

Preventieplan

Met de uitvoering van een preventieplan verbetert de veiligheid van het bosbezit en wordt bovendien bespaard op de premiekosten voor de bossenverzekering.

Integratie

Borgman Beheer Advies (BBA)kan u ondersteunen bij het opstellen van natuurbrandkaarten, een operationeel preventieplan en kan deze aspecten ook integreren bij het opstellen van een beheerplan of de herziening hiervan.

Kom in contact

Bent u geïnteresseerd in de diensten van Borgman Beheer Advies of wilt u graag meer informatie ontvangen? Neem contact op! Vul het formulier in, zodat BBA contact met u op kan nemen of u de gewenste informatie kan toesturen.

Contact

Afbeeldingen van Natuurbrandpreventie

Diensten

Bosinventarisatie en monitoring

Boomveiligheidscontrole

Flora en fauna onderzoek

Beheerkaarten en GIS

Bosontwikkeling en houtoogst

Urban forestry communicatie

ArcGIS online kaartenportaal

Remote sensing & advanced GIS

Bosontsluiting en bodemverdichting

Social media

Volg alle recente ontwikkelingen via de BBA social media.

Adresgegevens

  • Borgman Beheer Advies
  • Hollandseweg 7h
  • 6706KN
  • Wageningen
Tel: +31 (0) 317 769045 — E-mail: info@borgmanbeheer.nl — BTW: NL861072066B01 — KvK: 77630890